Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

FEMIX i prvi Rok kamp za devojčice na UNESCO Katedri za kulturni menadžment i politiku

5/4/2017
FEMIX i prvi Rok kamp za devojčice na UNESCO Katedri za kulturni menadžment i politiku

U sklopu master studijskog programa Kulturni menadžment i politika na UNESCO katedri Univerziteta umetnosti u Beogradu, prošle nedelje predstavili smo program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX i najnoviju inicijativu za održavanje prvog Rok kampa za devojčipce u Srbiji.

FEMIX i rok kamp za devojčice predstavila je zainteresovanim domaćim i inostranim studentima Tatjana Nikolić, gostujući na tribini u okviru nastavnog plana i programa za Kulturni menadžment i politiku, govoreći o svom iskustvu i radu na domaćoj kulturnoj sceni, inicijativama i organizacijama čiji je deo i preduzetništvu u kulturi.

Na ovoj tribini govorio je i Marko Radenković, osnivač i generalni menadžer Nove Iskre, Tamara Milovanović, studentkinja Kulturnog menadžmenta i politike na UNESCO katedri i Marija Milosavljević, direktorka 12. Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST.

FEMIX postoji od 2010. godine i kroz istraživanje, zagovaranje, promociju, organizaciju različitih događaja i umrežavanje teži da podrži žensko stvaralaštvo i unapredi rodnu ravnopravnost na domaćoj i regionalnoj kulturnoj i umetničkoj sceni. FEMIX je jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA kroz koju je deo Nezavisne kulturne scene Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada i Regionalne mreže kulturnih rodnih praksi.

Glavna aktivnost FEMIXa za 2017. godinu svakako je Rok kamp za devojčice čije pripreme su u toku i koji treba da se održi tokom leta, a program je prepoznatljiv i po godišnjoj kompilaciji domaće ženske muzičke produkcije FEMIXETA koja ima već šest izdanja, kao i po besplatnim bubnjarskim radionicama za devojčice koje smo do sada organizovali u Beogradu, Smederevu i Pančevu.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik