Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KAKO UMETNOST OBLIKUJE DANAŠNJE DRUŠTVO? RAZGOVOR "RODNI ODNOSI NA KULTURNO-UMETNIČKOJ SCENI SRBIJE"

4/3/2017
KAKO UMETNOST OBLIKUJE DANAŠNJE DRUŠTVO? RAZGOVOR "RODNI ODNOSI NA KULTURNO-UMETNIČKOJ SCENI SRBIJE"

Kao uvod u 12. izdanje Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST, Program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX podržao je organizaciju razgovora “Rodni odnosi na kulturno-umetničkoj sceni Srbije”.

Polja kulture i umetnosti kao javne društvene sfere ilustruju šire odnose i tendencije u društvu, ali ih mogu i modelovati, inspirisati i uticati na njih. Centralna tema ovog događaja su savremene demonstracije rodne neravnopravnosti i ograničavajuće stereotipne uloge, pozicije i ponašanja žena i muškaraca na domaćoj kulturnoj sceni i načini zajedničkog delovanja koji se tome mogu suprotstaviti.

U kojoj meri je rodna (ne)ravnopravnost prisutna na sceni i u čemu se ogleda? Da li prepoznajemo diskriminaciju i seksizam među kolegama i koleginicama, u institucijama i organizacijama, u sadržajima koje proizvodimo i promovišemo, i kako se prema njima ponašamo? Koje su mogućnosti za delovanje ka ravnopravnijoj, demokratičnijoj i otvorenijoj kulturnoj sceni i kako možemo jedni drugima biti saveznici u tom poduhvatu?

Ovaj razgovor održava se u sredu 8. marta u društvenom centru „Oktobar”, Strahinjića Bana 33 u Beogradu od 18 do 20 časova. Molimo zainteresovane da se pridruže razgovoru da se jave kratkim emailom na femixinfo@gmail.com i najave svoje učešće. Razgovor će moderirati Tatjana Nikolić, menadžerka u kulturi i vođa tima FEMIXa.

Tim Programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX se zahvaljuje ekipi 12. FISTa na pozivu za saradnju i čestita na smelom iskoraku iz konvencionalnih i uskih tema u široko polje društveno političkih pitanjima kojima smatramo da festival mladih i za mlade apsolutno treba da se bavi.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik