Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

PANEL DISKUSIJA “МUSIC HAS NO GENDER / MUZIKA NEMA ROD” NA MIKSERU

10/6/2016
PANEL DISKUSIJA “МUSIC HAS NO GENDER / MUZIKA NEMA ROD” NA MIKSERU

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije nas sa velikim zadovoljstvom poziva na događaj „Мusic has no gender / Muzika nema rod“, koji će se održati 11. juna 2016. godine, od 16 do 18 časova, u okviru Mikser festivala u Beogradu.

Cilj ovog događaja je da podstakne dikusiju o mogućnosti promovisanja principa rodne ravnopravnosti kroz muziku. Ovaj događaj će se sastojati iz dva dela – panel diskusije i muzičkog dela. Na panel diskusiji će muzičarke koje stvaraju u različitim žanrovima podeliti sa publikom svoja iskustva u suočavanju sa stereotipima i patrijarhalnim normama koje preovlađuju u muzičkoj industriji, a za vreme muzičkog dela biće puštane pesme sa kompilacije “Femikseta”, koja se objavljuje sa ciljem podrške ženskom i muzičkom stvaralaštvu.

Učesnice panel diskusje biće: Ana Ćurčin (pevačica i gitaristkinja), Danijela Veselinović (šefica trubačkog orkestra), Kristina Lalić (DJ), Maja Cvetković (frontmenka grupe E-play) i Nataša Tasić-Knežević (operska pevačica). Moderatorka razgovora biće blogerka Milanka Lana Nikolić, jedna od redovnih autorki na Blogu o socijalnom uključivanju.

Potvrdu prisustva ovom događaju potrebno je poslati najkasnije do petka, 10. juna, na adresu djin.jovana@gmail.com.

Preuzmite program panel diskusije


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik