Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

NOVI ALBUM DUETA DHARMA

19/1/2016
NOVI ALBUM DUETA DHARMA

Izašao je novi album subotičkog dueta DHARMA, pod nazivom Travellers, na kome se nalazi 8 autorskih kompozicija, uz video spot istoimene pesme.

DHARMA je duet koji izvodi novu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika DHARME je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. U njihovom zvuku čuje se inovantni eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na jazz, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike.

Čine ga Jasna Jovićević ( saksofoni, frule, udaraljke, bas klarinet, vokal) i Armand Mesaroš (bass, elektronika), koji sarađuju već niz godina na domaćoj umetničkoj sceni. Publici poznati po drugim stilovima muzike, dva muzičara ovog puta, stvaraju nesvakidašnju fuziju i originalni muzički izraz.

Album je kombinacija čiste improvizacije i pesama koje su nastale tokom procesa stvaranja. Izbor kompozicija je eklektičan i odiše minimalizmom, pozitivnom energijom i potragom za nečim novim.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik