Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

PREDAVANJE DŽUDIT BATLER "VULNERABILITY / RESISTANCE" I RAZGOVOR O KNJIZI

18/11/2015
PREDAVANJE DŽUDIT BATLER "VULNERABILITY / RESISTANCE" I RAZGOVOR O KNJIZI

Predavanje Džudit Batler, profesorke Univerziteta Berkli u Kaliforniji i jedne od najznačajnijih savremenih teoretičarki roda biće održano u petak, 20. novembra od 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u organizaciji Instituta za filozofiju i društvenu teoriju iz Beograda. [tweet]

Predavanje "Vulnerability/Resistance" će biti prevođeno na srpski jezik i moderiraće ga Adriana Zaharijević, Institut za filozofiju i društvenu teoriju.
Ulaz je slobodan!

Facebook event predavanja!

U subotu 21. novembra od 16 do 19h biće organizovan i seminar posvećen najnovijoj knjizi Džudit Batler, Prema performativnoj teoriji okupljanja (bez prevoda).

Uvodnu reč daće Sanja Milutinović Bojanić i Džudit Batler, a o knjizi će razgovarati Athena Athanasiou, Adriana Zaharijević, Biljana Kašić, Brigita Miloš, Daša Duhaček, Eric Fassin, Erzebet Barat, Igor Štiks, Jasmina Husanović, Jelena Vasiljević, Katarina Lončarević, Nikola Petković, Petar Bojanić i Vedran Džihić.

Predavanje i seminar o knjizi Džudit Batler održavaju se u okviru programa treće međunarodne konferencije Grupe za studije angažovanosti Instituta za filozofiju i društvenu teoriju „Kako delovati zajedno: od kolektivnog angažmana do protesta“ (19–21. novembar 2015). Celokupan program konferencije, čiji je radni jezik engleski, možete naći na
sajtu

Svi događaji u okviru programa su besplatni i otvoreni za sve.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik