Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KAKO DJ IDE NA PORODILJSKO?

2/4/2015
KAKO DJ IDE NA PORODILJSKO?

Kako DJ ide na porodiljsko? Kada će žene prestati da se "probijaju" za ravnopravan položaj na elektronskoj sceni, iako su sve vreme tu? Zašto “ženski DJ” ili “ženski bend” nije i ne treba da bude muzički žanr? Da li su muški i ženski izvođači zaista uvek isto plaćeni i da li su im pružene jednake prilike za razvoj karijere? Kakav je položaj transrodnih i kvir osoba u industriji? Zašto ima jako malo žena na rukovodećim ili visokim položajima na elektronskoj sceni? Da li postoji rešenje za ravnopravnost?

O ovome će se govoriti na otvorenom razgovoru o položaju žena, kao i kvir osoba na elektronskoj muzičkoj sceni "Ženski pokret u elektronskoj muzici: The Black Madonna u otvorenom intervjuu sa Tijanom T" u KC Rex, u petak 3. aprila u 18h.
Uoči njenog prvog nastupa u klubu Drugstore, zvezda čikaške house scene i vodeći glas ženskog pokreta u elektronskoj muzici The Black Madonna govori na ove i druge uzbudljive teme. Otvoreni intervju sa The Black Madonnom vodiće Tijana T, muzička novinarka, radio i TV voditeljka i jedna od najistaknutijih DJe-va iz regiona, kao i Lazara Marinković ispred tima IDAHO Belgrade, dok će na samom kraju i pubika postavljati svoja pitanja.

Za čitanje pre tribine: “The Black Madonna Starts A Women’s Movement in Dance Music”
Electronic Beats “The Black Madonna: She still believes”, Resident Advisor

FB EVENT


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik