Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KONKURS ZA UNDERHILL FEST

25/3/2015
KONKURS ZA UNDERHILL FEST

Konkurs za prijavu prijavu filmova na ovogodišnji Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFest, koji će biti održan krajem maja 2015. u Podgorici, otvoren je do 31. marta.

Organizatori UnderhillFesta pozivaju autore/ke iz celog sveta da prijave filmove, a naročito iz Crne Gore, a aplikaciju zajedno sa propozicijama konkursa svi zainteresovani mogu naći na sajtu. Kontakt mejl je office@underhillfest.me.

Prošlogodišnji, peti Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma - Telekom UnderhillFest održan je od 03. do 12. juna 2014. u Podgorici, a publici je kao i prethodnih godina ponudilo bogat filmski, muzički i edukativni program. Dokumentarni film “Slika koja nedostaje” Ritija Pana proglašen je najboljim u međunarodnoj konkurenciji, dok je u regionalnom takmičarskom programu pobijedio “Gangster te voli” Nebojše Slijepčevića iz Hrvatske, koji je osvojio i nagradu publike. Specijalno priznanje žirija u regionalnom programu dobio je film “Pogrebnik” Dragana Nikolića, a u međunarodnom film “Slatkica i bokser” reditelja Zaharija Hajnzerlinga.

Festival je otvoren u Crnogorskom narodnom pozorištu, projekcijom filma PET METARA OD ZVIJEZDA reditelja Morgana Nevila. Misija festivala se već prve noći pokazala uspelom – jer u nacionalnom teatru nije bilo slobodnog mesta. Nakon projekcije filma, održan je koncert podgoričke grupe DEEP THOUGHTS.

Od 04. do 12. juna festival je održan u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović. Prikazano je 17 filmova, koji su i prošle godine bili podeljeni u tri selekcije – međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku. Kao i ranijih godina selektori festivala su Anđelka Nenezić i Vuk Perović.

Svako veče, nakon projekcije filmova, organozovano je druženje u bašti kafea Soul 2 Soul.

UnderhillFest je prepoznat i po muzičkom programu, pa su tako na Stadionu malih sportova u Podgorici održani koncerti jedne od najpopularnijih grupa iz Beograda SVI NA POD! i Autogenog treninga benda iz Crne Gore. Generalni sponzor muzičkog programa bilo je Nikšićko pivo.

Sastavni deo UnderhillFesta je i edukativni program, čija je urednica Sanja Jovanović, inače direktorica produkcije UnderhillFesta. U okviru edukativnog programa Petog Telekom UnderhillFesta predavanja su u galerijskom prostoru Atlas Capital centra održali novinar i urednik HRT-a, dokumentarista Robert Zuber i Jovana Nikolić, producentkinja filma Pogrebnik koji je prikazan na Festivalu.

Gosti petog UnderhillFesta bili su reditelj David Munjoz, protagonist filma Trener Zoran i afrički tigrovi – Zoran Đorđević, reditelj Dragan Nikolić, producentkinja Jovana Nikolić, rediteljka Marija Džidževa, producent Oliver Sertić i rediteljka Marija Perović.

Žiri petog UnderhillFesta bili su direktor festivala Slobodna zona Rajko Petrović iz Srbije, dokumentarista Robert Zuber iz Hrvatske i dokumentarista Mirko Matović iz Crne Gore.

Prošlogodišnji festival posjetilo je više od 3.000 ljudi.

Izvor: Mreža kreativnih ljudi


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik