Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KONKURS ZA JELEN DEMOFEST 2015

25/3/2015
KONKURS ZA JELEN DEMOFEST 2015

Na konkurs Demofesta koji se zatvara 1. aprila još uvek pristižu prijave demo sastava sa prostora cele ex-Yu, a Brankica Stojanović, PR festivala ističe da se na osnovu ranijih iskustava najveći broj prijava očekuju upravo u danima koji slede. Takođe, dodaje da kao i obično prednjače prijave sastava iz Srbije i Hrvatske.

"Ovo, naravno, ništa ne mora značiti, što je pokazao i izbor prošlogodišnjih pobednika među kojima su se po odluci žirija našla dva benda iz Slovenije i jedan iz BiH", naglasila je ona.

Ona podseća i na nagrade Demofesta, te poziva demo sastave regiona da iskoriste šansu koju im festival pruža.

"Nagradni fond iznosi 10.000 evra, a u to spadaju snimanje albuma, snimanje spota u MTV produkciji, binska oprema i promocija. Bendovima koji budu nastupali u Banjaluci su plaćeni troškovi smeštaja, imaju svoje domaćine, hranu i smeštaj u najboljem hotelu, a sviraju pred oko 5.000 ljudi. Mislim da su ovo sasvim dovoljni razlozi za prijavu", dodala je ona.

Ukoliko to još nisu učinili, bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta, a u delu "Takmičari" nalazi se elektronska prijava, koju je potrebno detaljno ispuniti, kao i izjavu o autorskom delu, te ih zajedno sa dve autorske numere, fotografijom benda i tekstovima poslati na adresu konkurs@demofest.org.

Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir.

"Kao što svi već dobro znaju, nakon završenog konkursa na red dolazi stručni žiri, koji će odabrati 30 bendova koji će nastupati na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala", istakla je Stojanović.

Demofest je jedinstvena prilika za sve demo bendove da se za njihov dobar glas i zvuk daleko čuje, a mnogim takmičarima festivala upravo Demofest je bio odskočna daska. Među njima se nalazi i sastav M.O.R.T., koji se trenutno nalazi u misiji pokoravanja top lista širom Balkana, a njihovim stopama kreću i prošlogodišnji pobednici Hulahoop iz Slovenije, koji neumorno rade na albumu prvencu, čije su snimanje dobili kao nagradu za osvojeno prvo mesto.

Pročitajte naš razgovor sa devojkama iz Hulahoopa, Evom i Monikom, tokom prošlogodišnjeg Demofesta.

Hulahoop su i u fazi odabira pesme za koju će se snimiti spot u MTV produkciji, što je takođe deo nagrade. Njihov debi album publika će imati priliku čuje na predstojećem, osmom Jelen Demofestu koji će biti održan u drugoj polovini jula.

Izvor: Urban Bug


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik