Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KONKURS ZA BOSIFEST 2015

25/3/2015
KONKURS ZA BOSIFEST 2015

Šesti beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, Bosifest 2015, biće održan od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda.

Konkurs za prijem filmova otvoren je do 5. aprila.

"Gradsko veće Beograda podržava festival Bosifest 2015 čiji je ovogodišnji slogan „Lavirint mogućnosti“, a tema rad i život osoba sa invaliditetom. Festival je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa" rekao je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i dodao da će Grad Beograd i ubuduće podržavati sve aktivnosti koje se organizuju u cilju uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevni život.

Bosifest je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji, po šesti put, organizuje Hendi centar „Koloseum“ iz Beograda. Do sada je u okviru ovog festivala prikazano više od 200 filmskih ostvarenja koja se bave životom osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori/ke osobe sa invaliditetom. Na festivalu se uručuju nagrade za najbolji film, najbolju režiju, scenario, kao i nagrada publike.

Festival su, do sada, podržali Gradsko veće Beograda, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, „Delta“ fondacija, Studio B, British Council i Dom omladine Beograda.

Izvor: Dan u Beogradu


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik