Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

IZLOŽBA SNEŽANE VUJOVIĆ NIKOLIĆ

2/3/2014
IZLOŽBA SNEŽANE VUJOVIĆ NIKOLIĆ

U utorak, 4. marta u 19 časova u Modernoj galeriji CZK Lazarevac otvara se samostalna izložba slika „Čuvari“, autorke Snežane Vujović Nikolić, a trajaće do 17. marta.
„Čuvari“ tematizuju apstrahovane ljudske odnose i testiraju našu vizuelnu pažnju u pronalaženju korelacija između naziva i predstavljenog. Ceo ciklus slika rađen je akrilom na platnu i praćen je preciznim, samodisciplinovanim, strukturno geometrizovanim kompozicijama jasne linije velikih dimenzija.
Autorka je rođena 1959. godine u Zemunu. U Beogradu je završila Fakultet likovnih umetnosti, 1984. godine, na slikarskom odseku gde je završila i poslediplomske studije (1987). Član je ULUS-a i bavi se slikarstvom. Živi i radi u Beogradu. Izlagala je samostalno i na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Njene slike nalaze se u privatnim i korporativnim kolekcijama u Beogradu (RA DIX kolekcija, Kolekcija Rudnap i Kolekcija Muzeja Grada Beograda), Torontu, San Dijegu, Fort Lauderdale-Florida, Palo Alto-Kalifornija, Braziliji, Parizu, Gracu, Klagenfurtu, Majamiju, Moskvi. Galerija Zvono podržava razvoj međunarodne karijere Snežane Vujović Nikolić od 2005. godine, predstavljajući njene radove na svetskim izložbama i sajmovima umetnosti u Beču, Moskvi, Majamiju i Kelnu.

foto: CZK Lazarevacsocial


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik